Om BungyPump

BungyPump aktiverar 90% av kroppens muskler och ökar förbränningen upp till 77% jämfört med vanlig promenad. BungyPump tränar kondition och styrka på en och samma gång och är samtidigt skonsamma och mjuka för axlar och armbågar. Stavarna kan användas av alla oavsett ålder, kondition och kön.

Vid träning med BungyPump kombinerar man promenad tillsammans med styrke-, koordinations-, uthållighets- och stretchövningar. Träningen riktar sig till både över- och underkropp, vilket resulterar i att flera av kroppens muskler aktiveras och ger högre förbränning av kalorier jämfört med vanlig promenad. BungyPump är en träningsform för alla som vill förbättra sin kondition och bygga upp en starkare och mer flexibel kropp.

BungyPump är en av de mest framgångsrika fitnessprodukterna på den svenska marknaden idag. Den har visat sig vara mycket populär bland alla åldrar och nivåer, och har lyckats fånga intresset hos de som inte brukar träna regelbundet.

BungyPump träningsstav har lyckats ta bort jämförelsen med Nordic Walking och visat sig vara ett multifunktionell träningsredskap som är lämplig för mycket mer än att bara gå med. Det riktar sig till allas behov, vare sig det är rehabilitering, regelbunden motion, mer krävande fysisk aktivitet eller viktminskning, stavarna fungerar utmärkt att använda både utomhus och inomhus.

När ni kör styrkeövningar, utnyttja stavens unika fjädrande funktion genom att pressa staven ner mot marken vid t.ex. benövningarna så kopplar ni in bålmuskulaturen på ett effektivt sätt.

För att öka belastningen på armar och bål så utnyttjar ni stavens fjädrande effekt genom att pressa ihop den och hålla den ihoptryckt under utförandet av övningen.